Leven in balans

stress klachten en burnout verschijnselen

Adviesblog

Geef me vijf minuten van je tijd en ik toon je hoe je voor de zomer in topvorm raakt

Posted by rose marie van wijnsberghe on May 17, 2018 at 6:35 AMWil je helemaal in topvorm zijn voor de komende zomer - misschien nog enkele kilootjes kwijt raken - dan moet je vooral je maag en milt maximaal verzorgen. Enkel als deze beide organen optimaal werken, word je voeding volledig omgezet en blijft er niets 'kleven' rond je buik en op je heupen.

Dat kan je op verschillende manieren doen:


MET JE VOEDING

Om voedsel om te zetten in voor ons bruikbaar materiaal is er veel energie (= warmte) nodig.

Hoe rauwer je voeding, hoe meer energie er nodig is om dergelijke voeding te kunnen omzetten. Bereid voedsel is makkelijker voor de maag en de milt om te verwerken dan rauw onbewerkt voedsel. Bereide voeding zorgt dat je levensvuur sterk blijft. En dit het ganse jaar door.

Dus ook - en vooral in de zomer - vermijd zuivere rauwkostmaaltijden, sappen, smoothies, maar blijf koken. Eet soepen en bereide maaltijden. En eet een toefje rauwkost als een bijgerechtje bij een bereide maaltijd. stoom verschillende groenten, meng ze en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Doe er een dressing op en je hebt ook een slaatje maar een slaatje dat je levensvuur niet dooft.


STOP MET PIEKEREN

Ben jij ook zo iemand die constant aan het piekeren is?

Dan wil dit zeggen dat je milt overuren aan het plegen is. Constant piekeren wijst op een verzwakking van de milt. Is je milt sterk en in balans dan kan je nadenken over iets en het een plaatjes geven en that's it.

Een hulpmiddel kan zijn alles neer te schrijven zodat je er een lijn in krijgt. Pas dan kan je dingen aanpakken en los laten.


EERST DENKEN EN DAN HANDELEN

Een maag die uit evenwicht is, maakt graag problemen waar er helemaal geen problemen zijn.

In plaats van eerst te handelen en dan te denken, denk eerst na en handel dan.


Sabine Martens

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments