Leven in balans

stress klachten en burnout verschijnselen

Adviesblog

Hier krijg ik nog steeds bubbels van

Posted by rose marie van wijnsberghe on August 28, 2016 at 5:15 PM


Onlangs hoorde ik iemand zeggen dat ze hoefijzers in het westen moest hangen en in de inkom een potje geld moest plaatsen om zo weelde te stimuleren. Ze vroeg me of dit klopte. Wel, als je me een beetje kent dan weet je dat ik normaal gezien redelijk spontaan reageer. Maar bij het horen van zo'n vraag krijg ik een instant bevriesactie.

bubbels

 

 

 

Werkelijk? Kreeg je dit advies? Ook bij haar kreeg ik de eerste minuut geen woord meer uit mijn mond. Ik vroeg haar of ze er op vooruit gegaan

was op financieel vlak sinds dat geldpotje in de inkom. Haar antwoord was neen.

Ik krijg er de kriebels van om nog steeds te zien dat mensen advies krijgen over het plaatsen van geldkikkers, het hangen van belletjes aan de deur en het gebruiken van rode portefeuilles omdat dit hen meer geluk zou brengen en dat dit goede feng shui zou zijn!

Toegegeven, ook ik startte 12 jaar terug met deze ‘New Age’ versie van feng shui . Omdat ik van niets beters wist. Omdat mijn toenmalige Feng Shui ‘meester’ me vertelde dat dit feng shui was.

Mijn minimalistisch appartement veranderde plots in een Chinees restaurant. Want ik wou meer balans in mijn leven en meer flow. Dus maakte ik een weeldevaas, schafte een boot aan die ik vol met goudklompjes, muntstukjes en mini-kristallen versierde. Een (lelijke) geldkikker kreeg een plek in mijn inkom, een Wu Lu kwam naast mijn bed te staan om mijn gezondheid te verbeteren, zes muntjes aan een rood koortje kleefden aan de binnenkant van mijn bankboekje, zes anderen lagen onder mijn voetmat, twee rozenkwartsen in hartjesvorm lagen in mijn relatiehoek en werden vergezeld door twee mandarijneendjes om zo relatiegeluk aan te trekken. De drie Goden Fu Lu Shau kregen ook een plekje en zouden me meer geluk en weelde brengen.

En toen gebeurde er... niets. Het enige wat wel een zekerheid was, was dat ik meer af te stoffen had. Mijn appartement was niet meer ‘ik’, het was niet meer mijn stijl. En als hoog sensitief persoon stoorde ik me aan deze extra visuele prikkels. Ik kwam er niet meer tot rust.

Het was een hele opluchting toen mijn volgende feng shui meester me zei dat deze beeldjes gelijk de vuilbak in konden. Hij leerde me wat klassieke Feng Shui was. Hij leerde me Chi-flow te herkennen en te creëren, leerde me het 'landschap' te lezen en alle omgevingsfactoren rondom mijn appartement te bestuderen (zoals straten, water, andere gebouwen, lantaarnpalen, etc) en het effect hiervan op mijn leven. Ik leerde analyseren waarin mijn appartement me ondersteunde en op welke vlakken niet. Ik leerde waarom sommige huizen je gelukkig maken en waarom anderen niet. Hij had het over feng shui formules en leerde me de Luo Pan (Chinees kompas) lezen – een essentiële tool wanneer je professioneel feng shui advies wil geven. Mijn verdere studies in Maleisië, China, Taiwan, Hongkong en India leerden me nog meer van dit.

Er kwam meer flow in mijn leven bij het begrijpen en het toepassen van deze kennis. Ik voelde me beter in mijn vel, mijn slaap verbeterde, ik kreeg meer energie, ik begreep beter waarom bepaalde zaken al dan niet gebeurden in mijn leven, ik werd bewuster van wat er was, het werd duidelijker welke richting ik uit wilde, de juiste leraars en mentors kwamen op mijn pad, ik kreeg meer klanten. Kortom, er kwam flow in mijn leven. En dit zonder geldpotjes en geldkikkers in mijn woning!

Net hierover gaat klassieke, authentieke Feng Shui: je omgeving en de invloed hiervan op jou beter begrijpen. Plus het creëren van chi-flow in en rondom je woning, zodat er meer flow in je leven komt. In geen enkele klassieke Feng Shui tekst die ik bestudeerde, las ik over het plaatsen van beeldjes en gelukssymbolen...

En denk nu zelf even na: brengt het plaatsen van een weeldevaas meer chi-flow in je huis? Neen. Integendeel. Geen chi-flow in je huis is geen flow in je leven. Zo eenvoudig is het. En hierover gaat klassieke Feng Shui. Nu zeg ik niet dat je geen weeldevazen mag plaatsen in je huis. Wanneer dit voor jou goed aanvoelt, doe dit gerust. Maar noem dit geen Feng Shui. Ik krijg er de bubbels van. Echt.

Heb jij zin om klassieke Feng Shui zelf toe te passen in je huis zonder dat je huis er uit gaat zien als een Chinees restaurant? Ben je benieuwd welke

 

invloed jouw huis heeft op je leven?


 

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan als Feng Shui Coach?

Of ben je al actief als Feng Shui Coach maar wil je je nog verdiepen en meer leren over Klassieke Feng Shui?

Dan is de Feng Shui coach opleiding ideaal voor jou.

Alle info hierover vind je hier.

An Sterken

 

Categories: Werk- en leefomgeving

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments